Kategorier
Universell utforming Verktøy

Verktøy Digdir bruker under universell utforming tilsynet

Vi har analysert alle tilsynsrapportene Digdir (Digitaliseringsdirektoratet) skrev i 2019 for å finne ut hvilke verktøy som brukes under universell utforming tilsynet.

Det ble i 2019 gjennomført tilsyn av 13 virksomheter. I kapittel tre i hver av tilsynsrapportene så har Digdir ramset opp de ulike verktøyene som har blitt brukt under tilsynet.

Resultatet av analysen viser at Digdir har brukt samme nettleser (Chrome, versjon 74.0) og verktøy under samtlige av tilsynene.

I tillegg til manuelle metoder så har Digdir brukt følgende verktøy under samtlige av tilsynene i 2019:

Siteimprove Accessibility Checker

Siteimprove Accessibility Checker er en gratis Google Chrome nettleser utvidelse som hjelper oss med automatisk testing av nettsider i forhold til suksesskriterier (kravene) i standarden Retningslinjer for tilgjengelig webinnhold (WCAG) 2.0.

Kodevalidatoren til W3C

Kodevalidatoren til W3C (World Wide Web Consortium) er et gratis verktøy som benyttes til å test koden til nettsider for feil. Dette verktøyet vil hjelpe oss med å gi svar på om nettsiden validerer, og at koden er riktig i henhold til WCAG 2.0 standarden.

Andre gode verktøy

I tillegg til, Siteimprove Accessibility Checker så finnes det en rekke andre gode verktøy som kan hjelpe oss med å sjekke en nettside i forhold universell utforming kravene.

Vi har skrevet mer om dette temaet i innlegget vårt: 10 Chrome-utvidelser for universell utforming av nettsider.

Er din nettside universelt utformet?

Vi hjelper deg med å analysere og sørge for at nettsiden deres oppfyller kravene til universell utforming.