Kategorier
Universell utforming Utvikling

Universell utforming WordPress-utvidelse til nettsider laget med Divi

Utvikler du, eller har din virksomhet en WordPress nettside laget med temaet / utvidelsen Divi?

Divi er et poppulært verktøy brukt til å lage WordPress nettsider. Det ikke så mange vet er at når du designer en WordPress nettside med Divi, så vil nettsiden du lager, ut av boksen, ha flere brudd i forhold til minimumskravene til universell utforming.

Divi Accessibility

Selskapet CampusPress har utviklet en gratis wordpress-utvidelse som har som eneste formål å sørge for at Divi blir bedre kompatibel med WCAG 2.0 standarden.

Utvidelsen heter Divi Accessibility. Etter utvidelsen er installert på en WordPress nettside med Divi så vil siden se lik ut som før, men når det kommer til universell utforming så vil siden ha fått en rekke forbedringer.

Synlig fokus og mulighet til å hoppe over blokker

Et av kravene som utvidelsen hjelper oss med er å legge til en synlig fokus ring rundt elementer som er i fokus, for brukere som benytter tastaturnavigering. I tillegg legger utvidelsen til en «Hopp til innhold» knapp som kun er synlig for brukere som benytter tastaturnavigering, slik at de slipper å klikke seg igjennom hele sidemenyen på nettsiden din, hver gang de skal lese innholdet på nettsiden din.

Installer Divi Accessibility

Divi Accessibility WordPress-utvidelsen kan installeres via WordPress sine nettsider.

Er din nettside universelt utformet?

Vi hjelper deg med å analysere og sørge for at nettsiden deres oppfyller kravene til universell utforming.